Home Arctisztítás A legjobb arctisztító minden bőrtípusra

A legjobb arctisztító minden bőrtípusra

NewSkin
0 comments

A tisztítás többről szól, mint a szennyeződések, a smink és a felesleges zsír lemosása. Ez az 1. számú bőrápolási lépés segíthet kezelni bőröd egyedi problémáit és szükségleteit, melyek javíthatják arcbőröd általános egészségét és megjelenését.

Bőrápolási tippek és tanácsok

Mi a bőrtípusodnak megfelelő ideális arctisztító?

Az arclemosók nem egyformák, ezért fontos ismerni a saját bőrtípusodat. Ennek ismeretében kiválaszthatod azt az arclemosó formulát, ami megadja a bőrödnek a szükséges összetevőket, miközben segít elkerülni a nem kívánt bőrproblémákat.

Az öt fő bőrtípus a normál, száraz, zsíros, kombinált és érzékeny bőr. Mindegyikhez többféle arctisztító opció áll rendelkezésre, és textúra preferenciák alapján is lehet választani.

Normál bőr: Erre a bőrtípusra nem jellemző a túlzott szárazság vagy a zsírosodás, és általában mentes a látható pórusoktól, aknétól és érzékenységtől.

Száraz bőr: Ennek a bőrtípusnak durvább a textúrája, láthatóak a vonalai és ráncai, a bőr rugalmasságának elvesztése, valamint jellemezheti fokozott érzékenység és kellemetlen tapintású is lehet.

Zsíros bőr: A zsíros bőr túl sok faggyút termel, ami kitágult pórusokat, mitesszereket, pattanásokat és nem kívánt fényt eredményezhet.

Kombinált bőr: Amikor több bőrtípus keveredik az arcon, azt hívjuk kombinált bőrnek A leggyakrabban a T-vonal , – mely az áll, orr, homlok vonala- zsíros, mitesszeres, vagy akár pattanásos, az arc többi része pedig száraz, vízhiányos, esetleg zsírhiányos, de lehet ráncos is.

Érzékeny bőr: Az érzékeny bőrtípusok hajlamosak reagálni a külső tényezőkre, beleértve a bőrápolást is. Az érzékeny bőr jelei lehetnek a kellemetlen feszülő, szúró, égető vagy bizsergő érzetek, olyan tényezők hatására, mint a hőmérsékletváltozás, a szél, az UV-sugárzás, a kemény víz vagy nem megfelelő kozmetikumok.

Az arctisztítók fajtái

Miután beazonosítottad a bőrtípusod, sokkal könnyebb kiválasztani a megfelelő arctisztítót. Az arclemosók túlnyomó többsége egyértelműen feltünteti a bőrtípust közvetlenül a címkén. Előfordulhat, hogy az egyik fajtát részesíted előnyben reggel, egy másikat este, és esetleg más formulát használnál az edzőterem után.

GÉL ARCTISZTÍTÓ

A gél arctisztító hatékonyan távolítja el a sminket, valamint a szennyeződéseket és a felesleges olajat, és ezek a könnyű formulák általában habot hoznak létre. A géles arctisztítók további összetevőkkel is összeállíthatók, például hialuronsavval a hidratálás érdekében, a Renewing SA Cleanser pedig szalicilsavat tartalmaz a gyengéd hámlasztás érdekében – de fontos, hogy olyan gyengéd géles arctisztítót keress, amely nem vonja el a bőrt a természetes olajoktól.

Ezekre a bőrtípusokra: Normál, zsíros, érzékeny

KRÉMES LOTION ARCTISZTÍTÓ

A smink, a szennyeződés és a felesleges olaj hatékony eltávolítása mellett ezek az arclemosó opciók hidratáló és nyugtató hatásúak, megnyugtató textúrájúak. A terméktől függően habot képezhetnek, és ezek a formulák olyan speciális bőrproblémákat is megcélozhatnak, mint a szárazság vagy a pattanások kezelése.

Ezekre a bőrtípusokra: Normál, száraz, zsíros, érzékeny

HABZÓ ARCLEMOSÓ

Az arctisztítók különböző mértékű habot biztosítanak, az enyhe bubiktól a teljes habig. A habzó arctisztítók gélként vagy krémként is kezdődhetnek, tisztítást és sminkeltávolítást is biztosítanak, könnyen leöblíthetők, sima és puha bőrt varázsolnak.

Ezekre a bőrtípusokra: Normál, zsíros, érzékeny

MICELLÁS VÍZ

A hatékony tisztításhoz nincs szükség vízre vagy öblítésre, a hidratáló micellás tisztító pedig megtisztítja a bőrt a felesleges zsírtól, szennyeződéstől és a sminktől. Az ilyen típusú arclemosók olyan micelláknak nevezett molekulákat tartalmaznak, amelyek mágnesként működnek, hogy öblítés nélkül felfogják a szennyeződéseket és az olajat. A szemkörnyéki érzékeny bőrre is alkalmas micellás víz könnyen használható otthon és akkor is, ha a hagyományos vízbázisú tisztítás nem lehetséges.

Ezekre a bőrtípusokra: Normál, száraz, zsíros, kombinált, érzékeny

SZAPPANMENTES BŐRTISZTÍTÓ SZAPPAN

Nagy különbség van a „szappan” és a szeletekben kapható arctisztító között. Szappanmentes, hidratáló bőrtisztító hatékonyan távolítja el a sminket, a szennyeződéseket és a felesleges olajat, miközben gyengéd a bőrhöz.

Ezekre a bőrtípusokra: Normál, száraz, érzékeny